Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović posjetila je Dječji dom Sv. Ana te je djecu uveselila skromnim darovima.
Dječji dom Sv. Ana Vinkovci ustanova je za smještaj, njegu i skrb o djeci bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Tijekom proteklih sedamdeset godina u njemu su sigurnost, dobrotu i prijateljstvo pronašle tisuće dječaka i djevojčica.
Dječji dom Sv. Ana Vinkovci obilježava 70-tu godišnjicu svoga rada i postojanja, tijekom kojeg vremena je kao ustanova prebrodila mnoge teškoće, mijenjala je svoj izgled, ime i stilove rada, ali je uspjela održati kontinuitet svog djelovanja.
Dom se polagano razvijao i postao ono što je danas – istinski dom u kojem djeca uživaju mnoge blagodati obiteljskog života. Naročit procvat Dječji dom Sv. Ana doživio je u poslijeratno vrijeme jer je vođen s jasnom vizijom unapređenja stručnog rada s djecom i otvaranja vrata Doma. Kroz otvorena vrata ulazili su, a i danas ulaze mnogi prijatelji djece. Uz podršku i razumijevanje djeca stječu samopouzdanje, sigurnije odrastaju, uče, bave se sportom, glumom, glazbom, fotografijom. Djeci je u Domu osigurana potpuna sigurnost, izuzetna briga, adekvatan smještaj i spektar mogućnosti za razvoj i napredak, a o tome se danas uvjerila i pročelnica Živanović.
„Grad Vukovar na mnoge načine iskazuje brigu spram svojih najosjetljivijih skupina građana od kojih su svakako najbrojnija djeca. Svako novorođeno dijete u Vukovaru dobije novčanu naknadu kojom se trudimo izraziti potporu roditeljima i poticati natalitet. Također, osigurali smo besplatne udžbenike i prijevoz za učenike, a sufinanciramo i predškolsku djecu polaznike vrtića. Dakako, najviše brinemo o djeci s posebnim potrebama i djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Trudimo se uvijek osluškivati njihove potrebe. Ovaj je posjet upravo takvoga karaktera jer u Dječjem domu sv. Ane ima i naših malih sugrađana kojima želimo poručiti kako mislimo na njih. Naravno, djeci se nikada ne dolazi praznih ruku pa smo im donijeli skromne darove za koje se nadamo kako će ih uveseliti," rekla je pročelnica Živanović naglašavajući kako je djeci bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi najvažnije osigurati sigurnu okolinu i uvjete što sličnije prirodnom obiteljskom okruženju što se u Dječjem domu sv. Ane svakako postiže.