Već je šestu godinu za redom povodom Valentinova Grad Vukovar organizirao svečani ručak za bračne parove koji su u braku 50 i više godina.

Na poziv gradonačelnika Ivana Penave na zajednički ručak i druženje u Hotelu „Lav" odazvalo se 59 parova koji su uz glazbu i ples u veselju proslavili dan zaljubljenih poručivši svima kako je recept za uspješan i dugovječan brak puno razgovora, još više kompromisa, a najviše ljubavi. Nakon ručka uslijedio je ples srca, a za dobru zabavu pobrinuo se Branko Čulić Vukovarac. Rezanje slavljeničke torte pripalo je supružnicima Karlu i Ilonki Foriš koji su čak 62 godine u sretnom braku.
Događaju su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček, zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Pilip Karaula te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnost Ana Živanović.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček čestitao je bračnim parovima Dan zaljubljenih istaknuvši kako okupljeni parovi trebaju biti uzor mlađim bračnim parovima jer je institucija braka temelj društva. Također je poručio kako će i Grad Vukovar nadalje brinuti o građanima treće životne dobi kao što im je i do sada pomagao umirovljeničke dane božićnicama, uskrsnicama i besplatnim prijevozom.