U sklopu posjete Vukovaru najtrofejniji svjetski trener Ratko Rudić te bivši vaterpolski reprezentativac i brand manager Startasica u vukovarskoj tvrtki Borovo d.d. Dubravko Šimenc obišli su vukovarski bazen.

Ravnatelj Javne ustanove „Sportski objekti Vukovar" tim ih je putem upoznao sa skorašnjim otvaranjem plivališta i sa stanjem sporta u gradu Vukovaru.

„Vukovarski bazen je izvanredan i zadovoljava sve svjetske standarde za najzahtjevnija natjecanja", istaknuo je Rudić, a potvrda navedenog biti će odigravanje utakmice FINA Svjetske lige Hrvatska – Francuska koja će se u Vukovaru održati 14. ožujka 2017. godine.

Na pitanje može li u Vukovaru zaživjeti vaterpolo klub, Rudić odgovara kako je to vrlo atraktivan sport za mlade, koji zaista vole vodene sportove. Bilo bi to nešto novo u ovom dijelu Hrvatske i vjeruje kako bi odaziv bio poprilično zadovoljavajući. Kako je Ratko Rudić svoju karijeru trenera Brazilske vaterpolo reprezentacije okončao po završetku Olimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016. godine te se vratio u Hrvatsku, u šali govori kako će idući vaterpolo klub koji će trenirati biti upravo vukovarski koji se tek treba zasnovati.

Bivši vaterpolist Dubravko Šimenc kaže kako je ponosan što je svog bivšeg trenera uspio dovesti na vukovarski bazen i pokazati mu njegovu ljepotu jer je objekt stvarno prekrasan i u arhitektonskom pogledu. „Ovakav objekt Vukovar zaslužuje, a vjerujem da će u budućnosti zaživjeti u svom punom sadržaju", rekao je Šimenc te istaknuo Vukovar kao grad koji je prepoznatljiv po uspješnim sportskim rezultatima.

Ravnatelj Javne ustanove „Sportski objekti Vukovar" goste je upoznao s objektom i planiranim aktivnostima.

Objekt osim bazena obuhvaća i prostor za fitness, odnosno teretanu, saune, caffe bar, restoran, tribine kapaciteta 743 gledatelja, 2 manja vanjska bazena s toboganom te poslovne prostore.

„Čast mi je ugostiti sportsku veličinu poput proslavljenog trenera Ratka Rudića, a njegov osvrt na sam objekt nam ulijeva još više samopouzdanja u uspjeh", rekao je Szabo. Plivalište može okupljati stanovnike šire regije, a ne samo grada Vukovara, oformiti će se plivački i vaterpolo klub, a organizirat će se i škola plivanja. Osim toga, još neki projekti su u planu, poput suradnje s vukovarskim veleučilištem Lavoslav Ružička za održavanje kolegija Tjelesna i zdravstvena kultura, posjet Udruga, škola i vrtića te mnogi drugi.

Szabo je istaknuo kako su natječaji za zapošljavanje djelatnika Javne ustanove „Sportski objekti Vukovar" završeni te slijedi uhodavanje zaposlenih nakon čega se očekuje svečano otvorenje.

Dubravko Šimenc je pozvao svoje kolege kineziologe da se aktiviraju u osnivanju klubova, a kako već godinama i sam promovira Vukovar, stavio se na raspolaganje za pomoć i promociju i u ovom segmentu.