Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

{gallery}2016/07/13/04{/gallery} Gradonačelnik Ivan Penava i ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije Drago Tukara potpisali su u Gradskoj vijećnici Ugovor o financiranju i isporuci toplog obroka te financiranju redovitog rada u Caritasovoj pučkoj kuhinji Vukovar za iduće dvije godine.

Za rad Pučke kuhinje u proračunu je planirano 500.000 kuna od kojih 350.000 za prehranu korisnika, a 150.000 za opremu, najam prostora, režijske i ostale troškove. Pučka kuhinja otvorena je prije godinu dana, a radi na dvije lokacije, u središtu grada i u Borovu naselju gdje topli obrok svakodnevno dobiva 63 socijalno ugroženih građana.

- Zahvalio bih se na pomoći i dobroj suradnji Caritasu, ali i domaćoj tvrtki Filir koja je cijele protekle godine financirala prehranu u Pučkoj kuhinji. Prije nekoliko dana ponovno smo s njima potpisali ugovor o nastavku suradnje do kraja listopada što je uistinu lijep primjer kako domaći poduzetnik razmišlja o svome gradu i pomoći najpotrebitijim sugrađanima. Nije dobro okretati glavu od takvih problema i najvažnije je našim sugrađanima u potrebi osigurati topli obrok, iako se nadam će doći vrijeme kada nam takve kuhinje u Vukovaru više neće biti potrebne, rekao je gradonačelnik Penava.

S pozivom da vrata Pučke kuhinje budu otvorena koliko god bude bilo potrebno na suradnji je gradonačelniku zahvalio ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije Drago Tukara. - Dobrotvornost je glavni cilj Crkve i Caritasa i hvala vam što nam omogućujete ostvariti taj cilj, hvala vam što mislite na potrebite. Isus je rekao: "Što god ste učinili najmanjima, meni ste učinili". To neka nam bude ideja vodilja, rekao je ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije Drago Tukara.

Osim u Vukovaru, nadbiskupijske pučke kuhinje djeluju i u Osijeku, Vinkovcima i Slavonskom Brodu, a u njima se priprema preko 400 obroka dnevno.

 

Izvor: www.hrv.hr