×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2016/07/13/04
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2016/07/13/04

{gallery}2016/07/13/04{/gallery} Gradonačelnik Ivan Penava i ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije Drago Tukara potpisali su u Gradskoj vijećnici Ugovor o financiranju i isporuci toplog obroka te financiranju redovitog rada u Caritasovoj pučkoj kuhinji Vukovar za iduće dvije godine.

Za rad Pučke kuhinje u proračunu je planirano 500.000 kuna od kojih 350.000 za prehranu korisnika, a 150.000 za opremu, najam prostora, režijske i ostale troškove. Pučka kuhinja otvorena je prije godinu dana, a radi na dvije lokacije, u središtu grada i u Borovu naselju gdje topli obrok svakodnevno dobiva 63 socijalno ugroženih građana.

- Zahvalio bih se na pomoći i dobroj suradnji Caritasu, ali i domaćoj tvrtki Filir koja je cijele protekle godine financirala prehranu u Pučkoj kuhinji. Prije nekoliko dana ponovno smo s njima potpisali ugovor o nastavku suradnje do kraja listopada što je uistinu lijep primjer kako domaći poduzetnik razmišlja o svome gradu i pomoći najpotrebitijim sugrađanima. Nije dobro okretati glavu od takvih problema i najvažnije je našim sugrađanima u potrebi osigurati topli obrok, iako se nadam će doći vrijeme kada nam takve kuhinje u Vukovaru više neće biti potrebne, rekao je gradonačelnik Penava.

S pozivom da vrata Pučke kuhinje budu otvorena koliko god bude bilo potrebno na suradnji je gradonačelniku zahvalio ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije Drago Tukara. - Dobrotvornost je glavni cilj Crkve i Caritasa i hvala vam što nam omogućujete ostvariti taj cilj, hvala vam što mislite na potrebite. Isus je rekao: "Što god ste učinili najmanjima, meni ste učinili". To neka nam bude ideja vodilja, rekao je ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije Drago Tukara.

Osim u Vukovaru, nadbiskupijske pučke kuhinje djeluju i u Osijeku, Vinkovcima i Slavonskom Brodu, a u njima se priprema preko 400 obroka dnevno.

 

Izvor: www.hrv.hr