Upravni odjel za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo

U organizaciji županijskog saveza športova i Sportske redakcije Plave vinkovačke televizije u Hrvatskom domu u Vukovaru održana je svečanost dodjele nagrada najboljim sportašima i sportskim kolektivima Vukovarsko-srijemske županije za 2019. godinu.

Još se jednom uspješnom pokazala suradnja Grada Vukovara, Razvojne agencije Vukovar i gradskih ustanova. Riječ je o projektu „FoTo Muzej“ vrijednom 1.257.908,43 kuna čiji je korisnik Gradski muzej Vukovar.

Potpisan je Ugovor o donaciji dvjema obiteljima kojima će jednom mjesečno tijekom idućih 12 mjeseci na račun biti uplaćeno po 1.000 kuna

Ove godine proslavi Valentinova odazvalo se 53 bračna para, koji su uz glazbu i ples u veselju proslavili ljubav i zajedništvo koje traje 50 i više godina

O zadacima Etičkog povjerenstva, načinu i načelima rada te provedbi postupaka utvrđivanja kršenja Etičkog kodeksa gradske uprave Grada Vukovara daje se Izvješće Etičkog povjerenstva koje se dostavlja gradonačelniku Grada Vukovara najkasnije do kraja veljače za prethodnu godinu...

Zajednica sportskih udruga grada Vukovara donijela je odluku o proglašenju najboljih sportaša i sportašica grada Vukovara za 2019. godinu, a nagrade su svečano uručene u gradskoj vijećnici Grada Vukovara.

Predstavljen je projekt „Drugi dom“ koji će se provoditi u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića u Vukovaru. Riječ je o organizaciji produženog boravka za učenike prvih i drugih razreda,  a o navedenome na konferenciji za novinare su govorili gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, direktorica Razvojne agencije Vukovar Vedrana Žilić te ravnateljica Osnovne škole Dragutina Tadijanovića Lidija Miletić.

Razvojna agencija Vukovar nastavlja bilježiti uspjehe u povlačenju europskih sredstava, pa je tako u gradskoj vijećnici Grada Vukovara ovoga puta predstavljen projekt "Super je biti različit" vrijednosti 1.301.245,35 kuna, u potpunosti financiran sredstvima Europske unije.

Ulicama grada Vukovara prošla je svečana povorka jahača i konjskih zaprega, a građani su imali priliku uživati svu ljepotu slavonskih običaja, konja, kočija i narodnih nošnji.

U gradskoj vijećnici Grada Vukovara održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen uspjeh Razvojne agencije Vukovar koja u suradnji s Gradom Vukovarom ponovno bilježi stopostotnu učinkovitost po pitanju odobrenja europskih projekta, a jedan od takvih ovoga puta je i već dobro poznati projekt VukovART – Luka umjetnosti.