Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

Gradu Vukovaru, uz partnerstvo Udruge Liga protiv raka iz Vukovara, odobren je EU projekt „(P)ozdravi život“, prijavljen na poziv „Promocija zdravlja i prevencija bolesti - Faza II“ Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Vrijednost projekta je 348.966,38 kuna te je u potpunosti financiran bespovratnim sredstvima  Europskog socijalnog fonda (85%) i Državnog proračuna RH (15%), a njegovo trajanje je 12 mjeseci.

Projektom će se kroz održavanje radionica i trodnevnog Festivala zdravlja kroz prezentaciju zdravih prehrambenih proizvoda, edukaciju te preglede i savjetovanja omogućiti povećanje svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja malignih oboljenja kod muškaraca i žena te povećanje znanja o odgovornom zdravstvenom ponašanju građana Vukovara.

Kvaliteti projekta doprinijeti će i sudjelovanje stručnjaka pojedinih tematskih područja na radionicama i Festivalu zdravlja, a čije održavanje se predviđa za proljeće 2023.

Na ovaj način zajednički doprinosimo podizanju i razvijanju svjesnosti o važnosti prevencije, koja je najsnažnije oružje protiv zloćudnih bolesti. Budimo odgovorni prema sebi i svome zdravlju!

 

Ilustracija: Grad Vukovar