Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

U Vukovaru je održano natjecanje policijskih službenika i službenica Ministarstva unutarnjih poslova pod nazivom 3. Memorijal Šimo Đamić – Štit Domovine.

Natjecanje je to koje se tradicionalno održava u sjećanje na legendarnog zapovjednika Specijalne jedinice policije Policijske uprave brodsko- posavske Šimu Đamića, a ove godine se ono održalo u organizaciji Policijske uprave vukovarsko - srijemske uz dužni spomen na 30. obljetnicu pada grada Vukovara te sjećanje na sve poginule i stradale u Domovinskom ratu.

Svečanosti završnice natjecanja koja se održala podno Vukovarskog vodotornja – simbola hrvatskog zajedništva nazočio je gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava ovom prilikom istaknuvši doprinos pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova u Domovinskom ratu. „Čast nam je biti domaćinima 3. Memorijala Šimo Đamić- Štit Domovine koji ističe važnost i ulogu policije tijekom Domovinskog rata, ali i simboliku Vukovara koji ove godine obilježava 30. obljetnicu pada. Ovakvim događajima čuvamo vrijednosti Domovinskog rata i uspomenu na sve one koji nisu među nama, ali i slavimo dostignuća novih generacija koji nastavljaju razvijati našu državu.“, rekao je gradonačelnik Penava.

Natjecatelji su u što kraćem roku prošli stazu dugu 35 kilometara te pri tome obavljali složene vojno-policijske zadaće, a ovogodišnje natjecanje spojilo je značajna mjesta stradavanja u Domovinskom ratu, sa startom utrke u mjestu Lovas, kroz šumoviti dio od Lovasa preko područja šume Jelaš do Ovčare prema Vukovaru, gdje je utrka privedena kraju - na platou Vukovarskog vodotornja.

Najspremnijim policijskim službenikom, pokazavši punu spremnost i izdržljivost te snagu, dokazao se Krešimir Šimić, posvetivši svoju pobjedu svima koji su svoje živote utkali u temelje hrvatske države, dok je najspremnija policjaka ovoga natjecanja Antonija Radeljić.

Čestitamo svim natjecateljima koji su pokazali spremnost, snagu i izdržljivost te dokazali da su spremni na očuvanje sigurnosti svojih sugrađanki i sugrađana.