Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava je sa suradnicima te župnikom Župe sv. Josipa Radnika fra Slavkom Milićem i župnikom Župe Kraljice Mučenika svećenikom Zvonimirom Martinovićem u službeni posjet Gradu Vukovaru primio nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića s delegacijom.

„Sastanak je tekao u smjeru upoznavanja s položajem te opstankom Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao i ciljevima Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije. Nedvojbeno je da kao ratom pogođeno područje vrlo dobro razumijemo sudbinu i potrebe osiguravanja uvjeta dostojnih normalnog života svakog čovjeka, stoga smatram kako je u pogledu pružanja pomoći potrebitima važan svaki korak koji kreće od pojedinca. Nužno je produbljivati svijest o potrebi opstanka Hrvata na prostorima Bosne i Hercegovine, posebice Vrhbosanske nadbiskupije te će Grad Vukovar u tom pogledu dati svoj doprinos.“, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Penava.  

„Gradonačelnika Penavu detaljnije sam upoznao sa stanjem nas Hrvata katolika u Bosni i Hercegovini te radom Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije i onim čemu težimo.“, rekao je kardinal Vinko Puljić te zahvalio Gradu Vukovaru i gradonačelniku Penavi na prijemu.   

Nakon sastanka uslijedila je svečanost potpisivanja ugovora na kojemu je Grad Vukovar te još 15 drugih pravnih i fizičkih osoba pristupilo Zakladi Vrhbosanske nadbiskupije.

Zaklada Vrhbosanske nadbiskupije ima sjedište u Vukovaru, a ona svojim djelovanjem teži unaprjeđenju ljudskog i kršćanskog dostojanstva svakog čovjeka.