Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava primio je Nj.E. Genku Georgievu, veleposlanicu Bugarske u Republici Hrvatskoj, župana grada Ruse Galina Grigorova te bugarske gospodarstvenike Svetoslava Pervanova i Simeona Trifonova.

„Veleposlanica Bugarske u Republici Hrvatskoj u Vukovaru je u posjeti već peti puta. Razvijamo intenzivnu suradnju, a ovaj smo puta otišli i korak dalje jer je delegacija došla s bugarskim gospodarstvenicima. Dogovorili smo pokušaj razvijanja suradnje u pogledu prijevoza biodizela Dunavom te povratni posjet Bugarskoj na kojemu ćemo suradnju detaljnije razviti,“ najavio je gradonačelnik Penava ističući kako će suradnja zasigurno osim u gospodarskom smislu ići i u kulturnom i turističkom pogledu.

„Bugarima je uvijek lijepo doći u Vukovar, prisjetiti se prošlosti, ali i razgovarati o budućnosti. Danas je s nama u župan županije Ruse, najveće i središnje Bugarske županije uz Dunav te bugarski gospodarstvenici. Vjerujemo da će razgovori o gospodarskoj suradnji uroditi plodom. Mislim da sljedeće godine možemo imati interesantnu gospodarsku i kulturnu suradnju jer interes postoji s obje strane,“ rekla je veleposlanica Genka Georgieva.