Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava primio je članove Udruge zagrebačkih dragovoljaca branitelja Vukovara koji su Vukovar posjetili snimajući kadrove za svoj dokumentarni film Vukovarske stope zagrebačkih dragovoljaca. Ovom prilikom je s predsjednicom Udruge Zoricom Gregurić potpisao Povelju o prijateljstvu i suradnji te primio Zahvalnicu za svoj rad.

„Početkom agresije na Hrvatsku 273 dragovoljca su iz Zagreba došla u Vukovar braniti Hrvatsku tamo gdje to bilo najpotrebnije. Nažalost, njih 80 je poginulo u Vukovaru, a 12 se vodilo nestalima. Danas još tražimo Jadranka Anića Antića, pripadnika HOS-a i ne znamo gdje je njegov grob. Udruga zagrebačkih dragovoljaca branitelja Vukovara ima već dugogodišnju suradnju s Gradom Vukovarom putem zajedničkih obilježavanja i brojnih manifestacija u Vukovaru. To je ujedno i razlog potpisivanja Povelje o prijateljstvu i suradnji, a gradonačelniku Ivanu Penavi osobno uručili smo Zahvalnicu kao čovjeku koji je dao sve od sebe za promicanje vrednota i istine o Domovinskog rata kao i na poticanju hrvatskih institucija da rade svoj posao na istraživanju ratnih zločina,“ rekla je predsjednica Zorica Gregurić.

„Vežu nas godine suradnje na različitim događajima. Riječ je o vrlo aktivnoj udruzi u očuvanju vrijednosti Domovinskog rata – prisustvuju brojnim obljetnicama i obilježavanjima na području čitave Hrvatske, simpozijima i seminarima kojima je zadatak prikazivanje istine o Domovinskome ratu i zalaganje za hrvatske branitelje i njihove obitelji. Sada snimaju film o zagrebačkim dragovoljcima Domovinskog rata. Premalo je kvalitetnih filmova na tu tematiku i to je još jedna sfera u kojoj je sustav zakazao, a na ovakav se način bore udruge i pojedinci,“ rekao je gradonačelnik Penava zahvaljujući udruzi na angažmanu u borbi za istinu, pravdu i vrijednosti koje trebaju vladati u našoj državi.