Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Gradonačelnik Grada Vukovara primio je delegaciju prijateljske Općine Odžaka (BiH) na čelu s načelnikom Jakovom Ivankovićem. Grad Vukovar i Općina Odžak potpisali su Povelja o prijateljstvu i suradnji 2018. godine prilikom obilježavanja Dana sjećanja na hrvatske žrtve Drugog svjetskog i Domovinskog rata odžačkog i podvučjačkog kraja u Odžaku (BiH).

Tom su Poveljom Grad Vukovar i Općina Odžak izrazili namjeru da svoju partnersku suradnju nastave promocijom Grada Vukovara u Bosni i Hercegovini i Općine Odžak u Hrvatskoj te razmjenom službenih delegacija obiju jedinica lokalne samouprave na područjima kulturne suradnje, suradnje na području gospodarstva, razmjene informacija na području komunalnog uređenja, suradnje na području turizma, sportske suradnja, suradnje između škola, djece i mladeži, suradnje udruga građana te povezivanja s drugim europskim gradovima.

Želja je da prijateljstvo između Gradova ne ostane samo na formalnim posjetama nego da se razvije kroz različite vrste projekata koji će omogućiti zajednički razvoj. Vukovar i Odžak povezani su tragičnim događajima svoje prošlosti te se sada jednako tako zajednički usmjeravaju na budućnost.