Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Veleposlanica Japana Nj. E. Misako Kaji u svome se nastupnom posjetu Vukovaru susrela sa zamjenikom gradonačelnika Grada Vukovara Marijanom Pavličekom. S obzirom da je u pitanju nastupni posjet veleposlanice Kaji, na sastanku je predstavljena povijest našega grada te se razgovaralo o mogućnostima institucionalne, gospodarske, kulturne i turističke suradnje.

„Ovo mi je prvi puta da sam u posjeti Vukovaru, najpoznatijem herojskom gradu u Hrvatskoj. Zamjenik gradonačelnika upoznao me s poviješću grada, ali i s današnjim stanjem te oživljavanjem gospodarstva nakon ratne katastrofe. Uvjerena sam kako će gradonačelnik sa svojim kolegama i mladim snagama zaista izgraditi bolji budućnost za stanovnike grada,“ rekla je veleposlanica Kaji te pozvala sve na izložbu japanskih lutaka koja će u Gradskom muzeju Vukovar biti otvorena za javnost od 28. kolovoza do 27 rujna 2020. godine.

„Razgovarali smo o povijesti grada Vukovara i o tome kako je prošao u Domovinskome ratu te kako je poslije rata izgledao vrlo slično japanskim gradovima Hirošimi i Nagasakiju pa se jednako tako i uzdigao iz pepela kao feniks u svoju budućnost. Razgovarali smo i o razvoju gospodarstva u Vukovaru te o načinima na koji Grad Vukovar radi na tome. Osim toga, razgovarali smo i o drvoredu japanskih trešanja koji će nam biti poveznica,“ rekao je zamjenik Pavliček izražavajući zadovoljstvo što će izložba japanskih lutaka biti otvorena mjesec dana pa će ju moći vidjeti veći broj građana te nadu za daljnjim susretima i suradnjom na projektima s Veleposlanstvom Japana.