Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Veleposlanik Italije u Republici Hrvatskoj NJ.E. Pierfrancesco Sacco posjetio je Vukovar te se tom prigodom susreo s gradonačelnikom Grada Vukovara Ivanom Penavom i zamjenicom gradonačelnika Ivanom Mujkić. S obzirom da je ovo nastupni posjet Veleposlanika Italije, na sastanku se razgovaralo o mogućnostima suradnje, institucionalne, gospodarske i kulturne.

Gradonačelnik Penava rekao je kako mu je iznimno drago ugostiti Veleposlanika NJ.E. Sacco te ga upoznati s poviješću našega grada i gospodarskim potencijalima. „Dotaknuli smo se povijesti Vukovara, a bilo je riječi i o planovima i pravcima razvoja Vukovara, s posebnim naglaskom na gospodarstvo. Upoznao sam Veleposlanika s talijanskim tvrtkama koje posluju u Vukovaru, koje su nam dolazile i s kojima i danas surađujemo te smo dogovorili daljnji razvoj suradnje Italije s Vukovarom“, istaknuo je Penava.

Veleposlanik Italije NJ.E. Pierfrancesco Sacco naglasio je važnost Vukovara za hrvatsku, Europu ali i svijet. „Nadam se da ćemo uspostaviti suradnju s ovim simboličnim gradom, kako u gospodarstvu tako i u poljoprivredi. Naši korijeni, tradicija i kultura otvaraju nam mogućnost daljnje suradnje i razvoja u budućnosti“, rekao je Sacco.

Nakon formalnog sastanka u Gradskom muzeju Vukovar otvorena je izložba „Italy. The (in)visible stories“, koja prikazuje nematerijalnu kulturnu baštinu Italije, a otvorio ju je Veleposlanik Italije. Događaju je nazočila i zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić koja je tom prigodom naglasila važnost njegovanja nematerijalne kulturne baštine, o kojoj izložba i govori. Mujkić je istaknula kako je upravo Vukovar pravo mjesto za ovakav postav, s obzirom da se u njemu održava Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih atrakcija i manifestacija, koji posjetiteljima predstavlja sve najljepše što Hrvatska posjeduje te je zahvalila Veleposlanstvu Italije i Talijanskom institutu za kulturu što su izložbu doveli u Vukovar.