Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Slijedom današnjeg podizanja i otkrivanja spomen ploče generalu JNA Mladenu Bratiću, zapovjedniku Novosadskog korpusa koji je 02. studenoga 1991. godine poginuo u napadu na Vukovar, a koja je danas upriličena u Novom Sadu, Grad Vukovar osuđuje ovakve postupke Vojske i Vlade Republike Srbije.

Ovo je jedan vrlo jasan pokazatelj da je velikosrpska ideologija i dalje smjer politike Republike Srbije. Također je i ogledan primjer razloga zašto ćirilici nema mjesta u Vukovaru te očita poruka svim naivnima koji su nas sve ovo vrijeme uvjeravali kako pismo ništa nije krivo.

S izrazitim nestrpljenjem očekujemo žurnu reakciju predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, gospodina Milorada Pupovca, Srpskog narodnog vijeća te Samostalne demokratske srpske stranke, da nam se obrate temeljem ovog pitanja te barem i na ćirilici hrvatskoj javnosti predoče jasnu i nedvosmislenu osudu i ograđivanje od ovakvih postupaka, jer sve drugo će govoriti u prilog tome da se mi cijelo vrijeme jako dobro razumijemo.

Gradonačelnik Grada Vukovara
Ivan Penava, prof.