Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava primio je pripadnike Središnjice za upravljanjem osobljem Ministarstva obrane RH koji su Vukovar posjetili kako bi se poklonili žrtvama Vukovara te posjetili memorijalna mjesta. Ovom su prilikom uručili donaciju za obnovu Vukovarskog vodotornja koju su skupili djelatnici u želji da na takav način sudjeluju u obnovi simbola hrvatskoga zajedništva.

„Kako ministar Krstičević naglašava, nazočnost vojske u Vukovaru govori u prilog tome da je Hrvatska vojska srasla s Vukovarom i da imamo široku suradnju. Moramo biti ponosi i sretni što je ne samo kod pripadnika Hrvatske vojske nego i u cijelom hrvatskom narodu prisutna svijest o vrijednostima i mjestu Vukovara u Domovinskome ratu," Istaknuo je gradonačelnik Penava.

„Mjesec studeni je mjesec u kojemu razmišljamo o patnji Vukovara i došli smo se pokloniti njegovoj žrtvi. Na inicijativu djelatnika, prikupili smo i jedan primjeren iznos sredstava za obnovu vukovarskoga vodotornja – istaknuo je brigadir Ilija Pašalić," zamjenik zapovjednika Središnjice za upravljanje osobljem Glavnog stožera oružanih snaga.