Kategorija: Gradski muzej Vukovar

Iza nas je još jedna uspješna Noć muzeja pod nazivom Velike obljetnice hrvatskih muzeja. Muzejska udruga istočne Hrvatske autobusnom muzejskom rutom spojila je gradove, a muzeje približila istinskim zaljubljenicima u kulturnu baštinu. Akcija pod nazivom PUTOVIMA OSNIVAČA SLAVONSKIH MUZEJA spojila je 9 muzeja i 5 gradova.

Gradski muzej Vukovar i ove godine svim posjetiteljima je priredio bogat program. Posvetivši ga svom osnivaču DR. ANTUNU BAUERU – ČOVJEKU SA SVILENIM ŠALOM, što je bio i moto ovogodišnjeg događanja u Gradskom muzeju Vukovar. Svi posjetitelji su uživali u izložbi KAD SLIKA GOVORI SVILOM i živom ateljeu slikarice iz Zagreba Krunoslave Kuljiš. Oni najmlađi su se zabavljali na radionici pod nazivom IZRADI SVOJU UNIKATNU KRAVATU. Održana je i edukativna izložba pod nazivom OD DUDOVOG SVILCA DO SVILENE KRAVATE.

Praćeno temom svile posjetitelji su se slikali sa našim osnivačem Dr. Antunom Bauerom, čovjekom sa svilenim šalom. Tijekom cijele večeri Gradski muzej Vukovar uživo je komunicirao sa Muzejom Sinjske Alke uz prezentaciju izložbe SINJSKA ALKA U VUKOVARU 2018. godine. Glazbenu pratnja tijekom cijele večeri dočarao je JOSIP PAULIĆ, tenor i ANTE BLAŽEVIĆ na klaviru izborom glazbe iz zemalja sa puta svile.

O Noći muzeja i sudjelovanju Gradskog muzeja Vukovar od samih početaka prije 15 godina govorila je Ružica Marić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar, a manifestaciju je otvorila zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić. Zahvalnost za sudjelovanje u manifestaciji izrazila je autorica izložbe slikarica Krunoslava Kuljiš. Veliko hvala svim našim volonterima, učenicima Gimnazije Vukovar i Ekonomske škole u Vukovaru.