Kategorija: Gradska knjižnica Vukovar

{gallery}2015/04/16/01{/gallery} U utorak, 14. travnja 2015. godine u prostoru Gradske knjižnice Vukovar, a povodom Međunarodnog tjedna homeopatije održano je predavanje i razgovor na tu temu.

Uime Gradske knjižnice Vukovar kao jednog od organizatora, nazočne je pozdravio djelatnik Bojan Babinčak dok se uime Europskog doma Vukovar, posjetiteljima obratila Dijana Antunović Lazić. Predavačice su članice Udruženja Homeopata Hahnemann iz Novog Sada.

Homeopatija je grana alternativne medicine koju je u 18. stoljeću osnovao Samuel Hahnemann.

U prvom je dijelu predavačica Maja Kurtović govorila o holističkom pristupu zdravlju pri čemu je nazočne uvela u sam pojam homeopatije, njegovo značenje, tumačenja i različite pristupe kojima se homeopati bave pri iscjeljivanju. Nešto više o homeopatskim iskustvima u praksi govorila je Biljana Vasiljević, diplomirani homeopat, navodeći različite primjere djelovanja homeopatskih ljekovitih sredstava.

Predavačice su naglasile kako homeopatija stimulira prirodne sposobnosti čovjekovog organizma na putu izlječenja, a ono što ju bitno razlikuje od drugih medicinskih pristupa jest to da se čovjeku pristupa kao cjelini te se traži uzrok oboljenja na koji se potom usmjereno djeluje. U svijetu je ova grana alternativne medicine prihvaćenija i proširenija nego na našem podneblju te su stoga upravo ovakva informativna predavanja doprinos upoznavanju šire javnosti s alternativnim mogućnostima iscjeljenja.