Kategorija: Gradska knjižnica Vukovar

{gallery}2014/10/20/04{/gallery}U četvrtak, 16. listopada 2014. godine, u Gradskoj knjižnici Vukovar održano je predavanje prof.dr.sc. Dubravke Miljković Različiti oblici ljubavi. Ovim smo programom započeli s obilježavanjem nacionalne manifestacije Mjeseca hrvatske knjige 2014. godine. Ovogodišnja tema Manifestacije je Ljubav.

Profesorica Miljković, redovita je profesorica na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek za obrazovne studije u okviru kojeg predaje i na Kineziološkom fakultetu, Prirodoslovno-matematičkom fakultetu i Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu. Glavna je i odgovorna urednica pedagoškog časopisa Napredak. Napisala je četrdeset knjiga, preko sedamdeset stručnih i znanstvenih radova i preko tristo članaka u raznim novinama i časopisa s temama pedagogije i psihologije. Za svoj rad primila je mnoga priznanja i nagrade.

Na predavanju, profesorica je objasnila na koje sve načine možemo voljeti, što za nas može predstavljati ljubav i kakva mogu biti naša očekivanja na tu temu. Osvrnula se i na statističke podatke o broju brakova i razvoda diljem Europe. Nažalost, Hrvatska je visoko na toj ljestvici.

Poruku koju nam je ostavila glasi:

Različiti oblici, različite boje, sve lijepe: volite i dopustite drugima da vole.