Kategorija: Gradska knjižnica Vukovar

{gallery}2014/09/01/06{/gallery}U Gradskoj knjižnici Vukovar završen je prvi niz radionica "Bez panike! To je samo škola..." za učenike koji su završili prvi i drugi razred. Kroz igre, kvizove, radne listove i druge aktivnosti, učenici su se prisjetili školskih tema i zadataka od prethodne školske godine i to iz hrvatskog jezika, matematike, prirode i društva te engleskog jezika. Zadnji dan ovih radionica, posvetili smo temi koja je svima iznimno važna i treba ju uvijek ponavljati, a to je sigurnost djece u prometu. Zahvaljujući suradnji s policijskom postajom u Vukovaru, polaznici radionice imali su priliku o ovoj temi čuti od najkompetentnijih osoba za to - djelatnika policijske postaje. Koliko je važno znati i poštivati pravila o ponašanju u prometu, djeci su pojasnili Nevenko Čepo, pomoćnik načelnika za sigurnost cestovnog prometa te prometni policajci Dragan Višekruna i Stjepan Šušković. U interaktivnom predavanju, djeca su između ostaloga saznala koje su radnje dozvoljene, a koje nisu prilikom kretanja ulicom, pješice ili biciklom. Djeca su također pokazala svoje znanje o tome kako pravilno prelaziti cestu odnosno pješački prijelaz sa ili bez prometne signalizacije tj. semafora, a za sjećanje na ovo druženje s prometnim policajcima svi su polaznici dobili prigodne promotivne materijale koji će ih podsjećati da se pravilno ponašaju u prometu i time čuvaju sebe i druge.

Nakon predavanja uslijedilo je zajedničko druženje polaznika s voditeljicama radionica, Vanjom Sabo i Anitom Baier Jakovac, a za trud i pokazano znanje svi su polaznici nagrađeni diplomama koje im je svečano uručila ravnateljica Knjižnice, Vlatka Surma Szabo.

Prije nego se oglasi prvo školsko zvono i učenici koji su završili treći i četvrti razred mogu doći u Knjižnicu na zabavan način prisjetiti se školskog gradiva i to već od ponedjeljka 1. rujna kad započinje drugi niz radionica "Bez panike! To je samo škola..."

Više fotografija pogledajte na našem Facebook-u