Kategorija: Gradska knjižnica Vukovar

{gallery}2014/08/01/02{/gallery} Zbog važnosti prijatelja u našim životima UN je 2011. godine, 30. srpanj proglasio Međunarodnim danom prijateljstva, a ove godine prvi put je obilježen i u Gradskoj knjižnici Vukovar.
Djeca su razgovarala o svojim prijateljima, zbog čega su im bitni u životu, zbog čega ih vole, kako provode vrijeme s njima u razgovoru i igri i kako bi im životu bio usamljen da nemaju prijatelja. Zatim su djeca napisali poruke o svojim prijateljima i važnosti prijateljstva i njima ukrasile „Stablo prijateljstva". Ispred knjižnice je organizirano natjecanje u grupnim igrama gdje su prijatelji zajedničkim trudom nastojala pobijediti druge u raznim igrama. Uz puno zabave i smijeha druženje je završeno u prostoru Knjižnice gdje su se mali prijatelji još jednom okupili kako bi primili zahvalnice za sudjelovanje u obilježavanju Međunarodnog dana prijateljstva.
Centralna aktivnost kojoj su se veselili i odrasli korisnici bila je od 12,00 do 15,00 sati kada su svi posjetitelji knjižnice koji su došli u društvu svojih prijatelja dobili besplatno godišnje članstvo u Knjižnici.
Akcija obilježavanja Međunarodnog dana prijateljstva uspješno je provedena, a ukoliko ste ga propustili obilježiti sa svojim prijateljima, nemojte se brinuti jer prijatelji se cijene i vole svih 365 dana u godini.

Više fotografija pogledajte na našem Facebook-u