Kategorija: Dječji vrtić Vukovar I

U izboru najboljih i najljepših vrtića u Hrvatskoj koji je organizirao portal Gradonačelnik.hr sudjelovalo je 57 vrtića, a titulu najboljeg osvojio je DV VUKOVAR I, PODRUČNI OBJEKT LEPTIRIĆ.

Glasanjem na Facebooku u top 10 najljepših vrtića našao se Centralni objekt DV Vukovar I. Zahvaljujemo svima koji su nas podržali svojim lajkom!

Za titulu najboljeg vrtića natjecalo se 38 vrtića. Stručni žiri činili su ravnateljica uprave za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja Vesna Šerepac, viša savjetnica za predškolsko obrazovanje u Agenciji za odgoj i obrazovanje Luja Zamečnik, te Zdravko Ivić ispred projekta Gradonačelnik.hr. Nakon pomne analize i usporedbe pristiglih prijava, po ocjenama i bodovima žirija najbolji vrtić u Hrvatskoj je DV Vukovar I, objekt LEPTIRIĆ, iz Vukovara.

Područni objekt Leptirić žiri je osvojio nizom nadstandarda – od zdrave prehrane, ekološke osviještenosti pa do suradnje sa zajednicom zbog koje smo osvojili i Nagradu za doprinos društvenom razvoju kroz provedbu volonterskih akcija. Namirnice nabavljamo od lokalnih proizvođača, ali je sami i proizvodimo – u sklopu objekta imamo ekovrt i plastenik u kojima se uzgaja povrće, voće i začinsko bilje, a većinu uzgojenog povrća koristimo u prehrani bez termičke obrade kao svježe i sirove dodatke. Kroz projekt SLAGALICA izgradili smo plastenik u kojemu uzgajamo cvijeće, začine, povrće, uredili smo napuštene cvjetnjake u naselju i tako poslali i poruku sugrađanima koji su počeli uređivati napuštene zelene površine ispred svojih zgrada. Roditelji su nam izravni partneri u projektima, projektnim danima, akcijama uređenja vrtića, humanitarnim akcijama, pratitelji su i pomagači u svim našim aktivnostima. Predškolci PO Leptirić su članovi ribolovnog društva i sve znaju o održivom ribarenju. Hrvatske šume ogranak Vukovar zazelenio je dvorište vrtića autohtonim hrvatskim stablima. HGSS Vukovarsko-srijemske županije partner je u obuci djece za spuštanje zip line-om i pružanju prve pomoći pozivom na broj 112. Planinarsko društvo Vukovar uči nas vještinama planinarenja čak i u našoj ravnoj Slavoniji. Volonteri iz gimnazije pomažu nam u razvrstavanju otpada, a srednjoškolci Tehničke škole „Nikola Tesla“ majstori su za predškolce za pokuse efekta staklenika na prirodu. Surađujemo s umirovljenicima, oni uživaju u našem društvu, a mi u njihovim pričama i doživljajima iz djetinjstva.

Izuzetna nam je čast što je Područni objekt Leptirić proglašen najboljim vrtićem. Zahvaljujemo Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Agenciji za odgoj i obrazovanje i portalu Gradonačelnik.hr koji su prepoznali našu vrijednost. Zahvaljujemo se i našem Osnivaču, Gradu Vukovaru, koji osluškuje naše potrebe i podržava nas u svim našim projektima. Veselimo se daljnjem radu i projektima kojima ćemo nastaviti promicati trud i ulaganje u podizanje vrtićkih standarda.