Kategorija: Dječji vrtić Vukovar I

U vremenu kada sve staje, djelatnici vrtića pronalaze svoje načine kako se produktivno okupirati i djelovati na podizanju kvalitete rada te pripremati vrtić za vrijeme kada cijela ova virusna priča bude stvar prošlosti.

Ovom prilikom, ističemo suradnju s Hrvatskim šumama, koja je danas dobila svoju puninu realizacijom akcije sadnje autohtonih sadnica u PO Leptirić. Za sada smo posadili grabovu živicu, hrastove, lipu i trešnju.
Već je od prije poznato da je područni objekt Leptirić, svojim eko djelovanjem dobio status Eko vrtića, pa je Zelena zastava – službeno podignuta krajem prošle pedagoške godine.
Svoj eko rad nastavljamo i dalje, pa čak i u ovakvim vanrednim uvjetima. Današnja sadnja će svoje plodove imati tek u nerednim godinama, nekim novim generacijama, nekim novim klincima. Međutim, danas smo svjedočili da i ovakvim malim koracima radimo velike stvari koje će biti vidljive tek u budućnosti.

Zahvaljujemo predstavnicima Hrvatskih šuma na donacija sadnica i pomoći oko sadnje. Ovime započinjemo jednu suradnju za koju smo uvjereni da će se nastaviti čim dođu neka bolja, bezvirusna vremena.