Kategorija: Komunalac d.o.o.

{gallery}2015/12/17/04{/gallery} Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava u Luci Vukovar predstavio je projekt povrata i oživljavanja tradicionalne djelatnosti vađenja pijeska iz Dunava.

„Prije dvije godine svjedočili smo gašenju djelatnosti vađenja pijeska iz Dunava koja je gotovo stoljeće prisutna u gradu Vukovaru. Projektom oživljavanja ove djelatnosti dokazali smo da je eksploatacija pijeska potrebna gradu Vukovaru te da je moguć njen opstanak te smo time ispunili predizborno obećanje koje smo dali svojim sugrađanima i sačuvali deset radnih mjesta.", rekao je gradonačelnik Penava, podsjetivši kako je još uvijek nerazjašnjen postupak bivšeg rukovodstva tvrtke Komunalac koje se odreklo ove djelatnosti prodavši brod pod izlikom da ne ostvaruje profit. 

Direktor tvrtke Komunalac d.o.o. Igor Štrangarević objasnio je kako je izvršena sanacija potrebne infrastrukture, u koju su uložena sredstva u ukupnom iznosu od 500.000,00 kn. "Već su sklopljeni ugovori u vrijednosti od više milijuna kuna te se očekuje vađenje pijeska od 1000 m3 dnevno, što pokriva potrebe tržišta na području grada Vukovara u kojem su u tijeku mnogi važni projekti za čiju realizaciju su potrebne značajne količine pijeska. Najznačajniji je projekt „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture" čiji je naručitelj radova Vodovod grada Vukovara," objasnio je Štrangarević početak vraćanja investicije za koju smatra kako će tvrtki vrlo brzo ostvariti zadovoljavajući profit na širokom tržištu državnom, ali i međunarodnom tržištu.