Kategorija: Razvojna agencija

{gallery}2015/06/15/01{/gallery} VUKOVAR, 11.06.2015. – U prostorijama Razvojne agencije Vukovar d.o.o. održana je radionica pod nazivom „21 sitnica koju bih volio da mi je netko objasnio kada sam krenuo u biznis" zadnja u nizu edukacija realizirana uz sufinanciranje Ministarstva poduzetništva i obrta, kroz program Poduzetnički impuls 2014.

Riječ je o seminaru koji je bio namijenjen poduzetnicima početnicima, rukovoditeljima mikro, malih i srednjih poduzeća te onima koji planiraju ulazak u poduzetnički pothvat, te im je pružio informacije o nizu tema koje bi svatko od njih trebao znati prilikom pokretanja posla kako bi im se olakšao taj proces.

Sudionicima radionice detaljno je objašnjena „21 sitnica" bitna za svakog poduzetnika početnika, od osnovnih informacija vezano za osnivanje tvrtke ili obrta, do onih najvažnijih: zapošljavanje i otpuštanje radnika, obračun plaće, neoporezivi iznosi plaće, troškovi edukacija, putni nalozi, pozajmice tvrtki i obrnuto, upotreba službenog automobila, poslovanje s inozemstvom, opraštanje dugova, račun dobiti i gubitka, bilanca, amortizacija, PDV, kako naplatiti dug, avansna plaćanja, kako izvući novac iz tvrtke, troškovi reprezentacije, ugovor o djelu – autorski ugovor, najam poslovnog prostora od fizičke osobe, dodatne knjige koje bismo morali voditi i donacije.

Radionicu je održao Gordan Horbec, vlasnik računovodstvene tvrtke Opulento d.o.o. i urednik portala www.imamnovac.com. Ovaj iznimno zanimljiv jednodnevni seminar osmišljen je s ciljem skraćivanja procesa prikupljanja informacija poduzetnicima o procesima s kojima će se susretati u svakodnevnom poslovanju.