Kategorija: Vijeće za prevenciju

{gallery}2016/05/20/05{/gallery}13.5.2016. godine u sklopu 7. Sajma informiranja mladih "VuMi" održana je edukativno-informativna radionica "Nasilne veze su bez veze" u organizaciji PRONI Centra/Info centra za mlade Vukovar u suradnji s Vijećem za prevenciju grada Vukovara.

Petak 13. je ovoga puta obilježen kroz educiranje i informiranje mladih o temama koje su aktualne i pitanjima na koje mladi traže odgovore. A dio odgovora na njihova pitanja dala je Vedrana iz Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje - CESI.

Na radionici o nasilju u partnerskim vezama mladih sudjelovalo je 23 mladih od kojih većim dijelom srednjoškolci te roditelji i mladi koji su došli pokupiti informaciju te prokomentirati rezultate istraživanja.

Istraživanje je pokazalo kako 28 % mladića misle da djevojka treba pristati na seks ako su na nju potrošili puno novca za vrijeme izlaska. Vjerojatno ste popili bar jednu kavu s onima koji smatraju da djevojke trebaju paziti da ne izazivaju muškarce. Među nama su i oni koji smatraju da šamar ne predstavlja nasilje.

Također mladi su se na radionici pitali i sljedeće: "Je li točno da se muškarci ne mogu suzdržati ako netko nosi crvenu boju? Trebaju li cure paziti kako da se oblače, da ne provociraju dečke koje "peru hormoni"

Statistika je pokazala kako su rezultati istraživanja zabrinjavajući te da se treba raditi na informiranju i educiranju mladih o tome kakvi sve oblici nasilja postoje te na koji način se nasilje može prevenirati.

Ova aktivnost financirana je sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih i grada Vukovara.