Kategorija: Vijeće za prevenciju

U organizaciji Studentske sekcije za neuroznanost Medicinskog fakulteta Osijek i suorganizaciji Vijeća za prevenciju u Gradu Vukovaru, u Vukovaru se po prvi put održava manifestacija "Tjedan mozga".

Detaljan raspored događanja u Vukovaru pogledajte na linku - Vukovar-tjedan-mozga (PDF)

Više o manifestaciji...

Tjedan mozga je manifestacija koja se već šesnaestu godinu provodi širom Hrvatske. Svjetsku inicijativu pokrenula je organizacija Dana Alliance for Brain Initiatives, a u Hrvatsku je prenesena zahvaljujući Hrvatskom institutu za istraživanje mozga i Hrvatskom društvu za neuroznanost. Manifestacija se provodi prije svega u sveučilišnim gradovima – Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku i to u organizaciji Medicinskih fakulteta. Osijeku su glavni organizatori Medicinski fakultet Osijek, njegova studentska Sekcija za neuroznanost SENZOS i Odjel za biologiju Sveučilišta J. J. Strossmayer te biološka studentska organizacija ZOA. Glavni pokrovitelji projekta su Sveučilište J. J. Strossmayer, Osječko-baranjska županija, Grad Osijek i Agencija za odgoj i obrazovanje. Po prvi puta ove godine Tjedan mozga organizira se i za grad Vukovar pod pokroviteljstvom Vijeća za prevenciju. Ovogodišnje teme su ´Prve tri´, ´Mozak i prostor´te ´Neurogastronomija´, a naziv osječkog projekta je 'Gladni mozak'.

Radionice su organizirane za sve predškolske i školske uzraste, ali se moli prethodna najava posjeta studentu-organizatoru (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.). Djeca će naučiti kako mozak doživljava okuse, što čokoladu čini primamljivom, kako se pravi coca-cola te što je ustvari neurogastronomija. Predavanja će se održavati u Rektoratu Sveučilišta (svakim danom od od 16.00 od 13.-17. ožujka) i namijenjena su široj javnosti. Dođite poslušati jesu li osječki jelovnici kreativni, kojim osjetilima doživljavamo hranu, što je molekularna gastonomija, treba li ići na dijetu... Sva događanja u gradu Vukovaru predviđena su za 14.03. u Pastoralnom centru. Najavljujemo predavanje akademika Ivice Kostovića (17.00 sati) i docenta Siniše Maslovare (18.15 sati).