Kategorija: Savjet mladih Grada Vukovara

U ponedjeljak, 8. travnja 2013., održana je svečanost završetka projekta obnove pročelja Radničkog doma koji je financiran od strane Europske unije i Vlade Republike Hrvatske u iznosu 1.640.000€.

Završetak projekta obilježen je prigodnim programom u nazočnosti predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, predsjednika Hrvatskoga sabora Josipa Leke, izaslanika predsjednika Vlade RH i ministra branitelja Predraga Matića, potpredsjednika Europskog parlamenta Miguel Angel Martineza i brojnih drugih uzvanika.

Grad Vukovar, UNDP i Europska komisija u Republici Hrvatskoj organizirali su, u još uvijek neobnovljenom prostoru nekadašnjeg Malog kina u Radničkom domu, prigodni program povodom završetka obnove pročelja povijesne zgrade u centru grada Vukovara. Procijenjeno je da će biti potrebno dodatnih 2.750,000 eura kako bi se obnovila unutrašnjost zgrade. Kako bi se definiralo buduće korištenje prostora Radničkog doma, prethodno su održane konzultacije za svim zajednicama, interesnim skupinama i civilnim društvom. Konzultacije su ishodile planom da se, nakon što unutrašnjost bude obnovljena, građevina široko otvara na korištenje javnosti, civilnom društvu i manjinskim skupinama.

Gradonačelnik Vukovara izrazio je nadu da će Grad Vukovar i ubuduće imati razumijevanje i potporu Europske unije u ovom projektu zbog istaknutog primjera svojih građana kada se govori o izgradnji mira i tolerancije.