Kategorija: Dani sjećanja "Vukovar-mjesto posebnog pijeteta"

{gallery}2014/11/20/04{/gallery} Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Vukovar organizirala je i ove godine prigodni program na mjestu masovne grobnice na Ovčari pod nazivom „OVČARA-BOL KOJA SE NIKAD NE ZABORAVLJA".

Program je počeo ispred Spomen-obilježja gdje su odali počast masakriranim ranjenicima iz vukovarske bolnice 1991. godine, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, izaslanstva Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Vukovar, Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara i braniteljskih udruga Grada Vukovara, Udruge žena HDZ-a Katarina Zrinska, te brojni ostali sudionici. U izaslanstvu grada Vukovara nalazili su se gradonačelnik Ivan Penava , predsjednik Gradskoga vijeća Igor Gavrić i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

Tijekom programa učenici Gimnazije Vukovar izgovorili su imena svih 200 žrtava i izveli prigodni recital, a molitvu za ubijene branitelje i civile na Ovčari predvodio je fra Ivica Jagodić, župnik Sv. Filipa i Jakova. Sveta misa za žrtve masovne grobnice na Ovčari služena je u crkvi Kraljice mučenika u Vukovaru, a predvodio je vl. Stjepan Vukovac, župnik iz Tovarnika.