Kategorija: Udruge

U prostorijama vatrogasnog doma u Vukovaru dana 06. ožujka 2013. godine održana je izborna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vukovar.

Skupštini su nazočili Gradonačelnik grada Vukovara Željko Sabo, načelnik Policijske postaje Vukovar Miro Bradić, referent grada Vukovara za protupožarnu zaštitu Branko Šekuljica, tajnik Vatrogasne zajednice županije Vukovarsko-srijemske Krešimir Jelić, zapovjednici javnih vatrogasnih postrojbi naše županije, naša bratimljena društva DVD Hrašće i DVD Pitomača, te predstavnici većine dobrovoljnih vatrogasnih društava naše županije.

Na Skupštini je izabrano novo rukovodstvo društva. Za predsjednika DVD Vukovar izabran je Silvestar Doroghazi, a za zapovjednika Stjepan Draganić.

Naš dugogodišnji predsjednik Silvestar Doroghazi je Odlukom HVZ dobitnik zlatne povelje i plakete s likom Mirka Kolarića, a ista će mu biti uručena na prigodnoj proslavi HVZ-a u Rijeci ove godine.

Osim toga, naši članovi društva Silvestar Doroghazi i Branko Meden dobitnici su Medalje grada Vukovara za ovu godinu.

Na Skupštini su zaslužnim članovima dodijeljena prigodna odlikovanja i to Stjepanu Černoku spomenica za 60 godina rada u vatrogastvu, a spomenice vatrogasnih veterana su primili Marija Meden, Branko Meden i Milan Velimirović. Osim toga još 12 mlađih članova je dobilo spomenicu za 10 godina u vatrogastvu.

{gallery}2013/04/09/05{/gallery}