Kategorija: Udruge

U Zagrebu se od 09. do 11. studenog 2012. g. održalo pojedinačno stolno tenisko natjecanje za osobe s intelektualnim teškoćama u organizaciji Udruge za unapređenje kvalitete življenja „S.O.S. i sportskog partnera stolnoteniskog kluba „Novi Zagreb", u okviru Hendi-ping lige. Ovo natjecanje se održalo po drugi puta u Zagrebu. Pokrovitelj ovog projekta je Gradonačelnik Zagreba gospodin Milan Bandić koji je ujedno i otvorio natjecanje, a podršku ovom projektu dao je i ambasador Hendi-ping lige gospodin Stjepan Mesić koji se svim prisutnima obratio u nedjelju na zatvaranju natjecanja kada su dodijeljene medalje i pehari.

Na natjecanju su sudjelovali natjecatelji i natjecateljice iz Republike Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Mađarske. Natjecatelji su osobe s različitim kategorijama invalidnosti iz različitih udruga i ustanova diljem RH koje skrbe o osobama s invaliditetom, pa su iz tog razloga podijeljeni u različite jakosne skupine - 6 skupina po 8 igrača u muškoj konkurenciji te 2 skupine po 8 igračica u ženskoj konkurenciji te je na taj način u subotu održano republičko pojedinačno natjecanje. Pobjednici skupina u muškoj konkurenciji – treća, četvrta, peta i šesta te djevojke pobjednice skupina i doprvakinje ženskih skupina su predstavljali Republiku Hrvatsku na međunarodnom natjecanju održanom idući dan.

Ispred Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama Vukovar državnom natjecanju su prisustvovali Ines Graf, Davor Azenić i Miroslav Ivan, u pratnji voditelja i trenera, Tomislava Dubravčić i Jelene Hodak i osvojili izvrsne rezultate.

Na državnom natjecanju Miroslav Ivan osvojio je prvo mjesto u skupini dva, Ines Graf je osvojila drugo mjesto u skupini jedan a Davor Azenić osvojio je sedmo mjesto u skupini jedan,.

Ines Graf je predstavljala RH na međunarodnom natjecanju i osvojila izvrsno drugo mjesto u svojoj skupini.

Natjecanje se održalo u dvorani STK Željezničar - Ranžirni kolodvor, a oko 130 natjecatelja s pratnjom smješteno je u hotelu „Porin". Osim što smo imali priliku sresti se sa starim prijateljima upoznali smo i neke nove a organizatori su nam, uz mnoge poznate goste, osigurali i dobru zabavu.

Ovim putem bi još jednom htjeli zahvaliti gospodinu i gospođi Cvitković te gospodinu Laslu Brucker i njihovom timu koji su sa velikim entuzijazmom i ove godine organizirali na vrlo visokom nivou ovakvu jednu hvale vrijednu manifestaciju.

{gallery}2012/11/12/02{/gallery}