Kategorija: Udruge

Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar sudjelovala je s korisnicima u sklopu programa „Možemo i mi II“, financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike na Prvenstvu Hrvatske u bowling-u koje je održano 05. i 06. travnja 2022. godine u Zagrebu u organizaciji Športskog društva Specijalni športovi "Luč" pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske.


Na Prvenstvu su sudjelovali natjecatelji osobe s intelektualnim oštećenjima iz udruga i ustanova s područja RH podijeljeni u nekoliko jakosnih skupina koji su se dva dana borili za najbolje rezultate, a među kojima je sudjelovalo i pet korisnika Udruge Golubica koji su osvojili ukupno 5 medalja.


U ženskoj konkurenciji podijeljene po skupinama korisnice M.Š. i I.G. osvojile su drugo mjesto u muškoj konkurenciji po skupinama korisnik S.M. osvojio je također drugo mjesto, dok su D.A. i I.M. osvojili treće mjesto u svojoj skupini. Iznimno smo ponosni na korisnike i njihove rezultate. Konačno smo dočekali „normalno“ natjecanje uz koje su korisnici zajedno sa svojim voditeljima iskoristili i obilazak grada Zagreba.