Kategorija: Udruge

Europski dom Vukovar je 12. lipnja, u okviru programa Superseniori koji se provodi u 2020. godini, za korisnike organizirao jednodnevno studijsko putovanje u Erdut. U Erdutu smo tom prilikom posjetili Centar za održivi ruralni razvitak koji je s partnerima osnovala Udruga za kreativni razvoj Slap iz Osijeka. Sonja Vuković iz Slapa nas je upoznala s osnivanjem Centra i djelovanjem istoga u prethodnom periodu s posebnim naglaskom na značaj društvenog poduzetništva i mogućnostima koje nam ono pruža u lokalnoj zajednici. Potom smo obišli srednjovjekovnu utvrdu koja se nalazi u blizini, s koje se pruža veličanstven pogled na Dunav i okolicu. U Etno kući Stari Dud u Erdutu smo se okrijepili i ručali te na lijep način zaokružili jednodnevno studijsko putovanje. Ovo studijsko putovanje je organizirano s ciljem jačanja odnosa i veza sudionika na projektu,kao i jačanja zadovoljstva i samopouzdanja korisnika programa Superseniori uslijed boravka na prekrasnom imanju u prirodi i domaćoj atmosferi kroz osmišljeni program. Pored navedenog, bitno je korisnicima omogućiti otvaranje prostora za razmjenu ideja i iznalaženje mogućnosti za nastavak projekta.
Svi korisnici programa Superseniori su ovim studijskim putovanjem i posjetama dobili nove informacije i ideje koje će upotrijebiti u budućem djelovanju u svojoj lokalnoj zajednici.
Program Superseniori je financiran od Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje putem programa za financiranje udruga iz 2019. godine.