Kategorija: Udruge

Usprkos audio-vizualnim sadržajima kojima su djeca svakodnevno izložena, odgajateljice u vrtićima i dalje njeguju i nastoje razviti naviku čitanja kod djece.

U prepunoj dvorani Dječjeg vrtića Vukovar 2, u petak 13. prosinca 2019. godine govorilo se upravo na temu Čitanje za mišljenje i suosjećanje. Predavanje je održala Marija Ott Franolić, nezavisna znanstvenica i književna teoretičarka iz Zagreba. Odgajateljice DV Vukovar I i Vukovar II su ovom prilikom zajednički promišljale o tome što se može napraviti da bi djecu potaknuli na čitanje te na što obratiti pozornost pri odabiru slikovnica ili dječjih knjiga.

Osim toga, održane su i dvije radionice za djecu uzrasta 5-7 godina koji su uživali u čitanju gospođe Ott Franolić koja je vrlo vješto potaknula djecu na razgovor, samostalno promišljanje kao i razvijanje stava o pročitanom sadržaju. U veoma ugodnoj atmosferi, djeca su tijekom radionice naučila nove riječi kao i njihove sinonime.

Predavanje je organizirao Europski dom Vukovar u sklopu programa Društveni kapital u zajednici, podržan od Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.