Kategorija: Udruge

Povodom, sad već tradicionalne, manifestacije pod nazivom Biciklom - Tragom sjećanja 2019., pedesetak članova Udruge za rekreacijski biciklizam Kotrljaneri, kao i njihovi prijatelji iz udruga diljem Hrvatske, ali i susjedne Bosne i Hercegovine, zaputili su se biciklima iz Osijeka do Vukovara.
Lions klub Vukovar organizirao je ovaj događaj u suradnji s Udrugom za rekreativni biciklizam Kotrljaneri iz Osijeka, Športskom zajednicom Osječko-baranjske županije te Veleučilištem Lavoslav Ružička u Vukovaru, a osim što su položili vijence i zapalili svijeće u spomen na sve žrtve Vukovara 1991. godine te posjetili Muzej Vučedolske kulture, biciklisti su i ove godine darivali osnovnoškolce koji su se javili na natječaj Lions kluba Vukovar pod nazivom Napiši pjesmu - osvoji bicikl.

Zadatak učenika osnovnih škola iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije bio je napisati pjesmu na temu „Vukovar-grad na Dunavu“, a najboljom je ove godine proglašena Mia Mandić iz Osnovne škole Antuna Gustava Matoša iz Tovarnika (mentorica: Ružica Markutović, prof.), koja je i nagrađena novim biciklom.

Stručno povjerenstvo, koje su i ove godine činile dr.sc. Tijana Pavliček, dipl. knjižničarka i prof. hrvatskoga jezika i književnosti iz Gimnazije Vukovar kao predsjednica Povjerenstva, Irina Marić, prof. hrvatskoga jezika i književnosti u zvanju prof. mentora iz Tehničke škole Nikole Tesle Vukovar kao članica Povjerenstva te Eleonora Đekić, mag. Informatologije iz Gradske knjižnice Vukovar kao članica Povjerenstva, drugim mjestom su nagradile Ivu Penavu iz Osnovne škole Antuna Bauera, Vukovar (mentorica: Dina Miličević, prof.) i Emu Šimić iz Osnovne škole Ivan Goran Kovačić, Đakovo (mentorica: Ivana Matić, prof.).

Treće mjesto osvojili Paulina Mikić iz Osnovne škole Josipa Jurja Strossmayera, Trnava (mentorica: Marina Maričić, prof.), Lucija Novosel iz Osnovne škole A.G.Matoš, Vinkovci (mentorica: Željka Lukadinović, prof.) te Ante Baraban iz Osnovne škole Josipa Matoša, Vukovar (mentorica: Božica Čajić, prof.). Navedeni učenici prigodno su nagrađeni biciklističkom opremom.

Svečana dodjela nagrada i doček biciklista održan je u prostorijama Studentskog doma “Leopold" u Vukovaru.