Kategorija: Udruge

Gothia Cup je najveći je međunarodni turnir u nogometu za mlade u svijetu, na kojemu je ove godine sudjelovalo 1686 timova iz 75 zemalja i odigrano je ukupno 4325 utakmica. Turnir je mjesto susreta mladih u svijetu, bez obzira na religiju, boju kože ili nacionalnost, s nogometom kao zajedničkim nazivnikom. Na organizaciji turnira zaposleno je više od 2500 osoba.

Ovaj turnir je više od običnog nogometnog turnira. Na ovom turniru osim mladih iz cijelog svijeta koji su uključeni u redovne nogometne klubove, sudjeluju i mladi - osobe s intelektualnim oštećenjima u posebnoj skupini pod nazivom Gothia Special Olympics Trophy, koji je oduvijek bilo važan dio Gothia kupa. U ovoj skupini sudjelovalo je ukupno 30 timova iz 15 zemalja, među kojima i ekipa Specijalne olimpijade Hrvatske. Od 14.07. do 19.07. 2019. godine dva korisnika iz Udruge Golubica sa svojim trenerom, kao dio nogometne ekipe Specijalne olimpijade Hrvatske sudjelovali su na Gothia Cupu u kategoriji Gothia Special Olympics Trophy u Göteborgu, Švedska. SOH je predstavljalo 3 trenera i 10 igrača i to 2 igrača iz UZOSIO GOLUBICA Vukovar, 4 igrača iz Osijeka i 4 igrača iz Zagreba, svaki sa svojim trenerom.
Kako u sportu uvijek ima iznenađenja, tako se naša ekipa, iz okolnosti na koje nismo mogli utjecati, s ovog natjecanja vratila bez odličja, no s ponosom da smo druga ekipa u Top 10 Gothia Cup-a (od svih 1686 ekipa) po broju golova po utakmici.

Zahvaljujući programu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pod nazivom „Možemo i mi" kojeg provodi Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica" Vukovar u partnerstvu sa Gradom Vukovarom, JU Sportski objekti Vukovar i Centrom za socijalnu skrb Vukovar, Udruga Golubica je dobila priliku sudjelovati i na ovom velikom nogometnom kupu.

Čestitke trenerima, čestitke našim dečkima na profesionalno odrađenom poslu!