Kategorija: Udruge

U vremenskom razdoblju od 26.lipnja do 03.srpnja 2019. godine u odmaralištu Gradskog društva Crvenog križa Pakrac „Cvrčak" na otoku Viru članovi UZOSIO GOLUBICA VUKOVAR uspješno su proveli sportsko-rekreativno-zdravstveni kamp. U kampu je sudjelovalo ukupno 35 osoba s intelektualnim oštećenjima s područja Grada Vukovara i prijateljskih udruga sa područja grada Osijeka. Pored osoba s intelektualnim oštećenjima u kampu su sudjelovali stručni djelatnici, volonteri, roditelji i skrbnici.

Uz mnoštvo raznovrsnih sadržaja i aktivnosti svaki dan je bio zanimljiv i poseban na svoj način.
Tijekom boravka u kampu provodili smo i aktivnosti sadržane u programu „MOŽEMO I MI" koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Svakodnevno su se provodile jutarnje tjelovježbe, ali i razgibavanje uz plesne koreografije. Uz kupanje, uživanje u toplom moru i sunčanom vremenu uspješno je provedena škola plivanja koja se pokazala odličnom. Neki su postali odlični plivači, drugi pak naučili osnove tehnika plivanja, a sve to uz zabavu i smijeh. Kako bi boravak na plaži bio još zabavniji organizirana su i razna natjecanja i sportske aktivnosti u kojima su korisnici rado sudjelovali.

Provodile su se i kreativne radionice na kojima su se izrađivali plakati ljetovanja, radovi s tematikom mora i ljeta, kao i razne likovne radionice.
U večernjim satima zabava je bila zagarantirana plesom i pjesmom, kao i organiziranim natjecanjima u zabavnim i sportskim igrama. Organizirana su natjecanja u pikadu i društvenoj igri „Čovječe ne ljuti se", a najzabavniji dan bio je posvećen karaokama „Golubica ljetni hit".

Zadovoljstvo se moglo vidjeti na licima svih korisnika. Boravak u kampu ispunio je svoju svrhu u cilju pozitivnog utjecaja na cjelokupno stanje svih korisnika (zdravstveni, rekreacijski), a sve je to doprinijelo povećanju sigurnosti i samopouzdanja svih naših korisnika. Nadamo se da ćemo i iduće godine ponovno realizirati ovaj projekt koji se iz godine u godinu pokazao vrlo uspješnim.