Kategorija: Udruge

U okviru projekta Unapređenjem menadžmenta volontera do kvalitetnijih socijalnih usluga u zajednici od 01. do 04.05.2019. održano je studijsko putovanje zaposlenika iz organizacija civilnoga društva iz Vukovara u Istru. Tijekom boravka u Istri sudionici studijskog putovanja iz Vukovara obišli su inkluzivne volonterske aktivnosti osoba s intelektualnim teškoćama u Puli i Labinu te su pritom posjetili Poludnevni boravak u Labinu, Udrugu za zapošljavanje osoba s invaliditetom INPROMO iz Labina, Udrugu Art studio iz Pule, Nogometni klub Uljanik te Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama Istre.

Cilj ovoga studijskog putovanja bio je upoznavanje s primjerima dobre prakse razvoja novih volonterskih programa i uključivanja osoba s invaliditetom u volontiranje u zajednici te su pritom održane i tematske diskusije vezane uz uključivanje osoba s invaliditetom u volontiranje u lokalnoj zajednici kao model unapređenja socijalnih usluga za ovu populaciju.

Projekt Unapređenjem menadžmenta volontera do kvalitetnijih socijalnih usluga u zajednici provodi Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre, kao nositelj projekta, zajedno sa partnerima u projektu Udrugom za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica" Vukovar i Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret" Nova Gradiška te partnerskim javnim ustanovama na projektu Centrom za socijalnu skrb Pula i Općom županijskom bolnicom Vukovar i bolnicom hrvatskih veterana. Projekt se provodi u razdoblju od 01.06.2017. do 31.05.2019.

Specifični cilj projekta je unaprijediti znanja, vještine i procedure rada 25 koordinatora volontera za menadžment volontera i provedbu inkluzivnih volonterskih programa u Vukovarsko-srijemskoj, Brodsko-posavskoj i Istarskoj županiji. Navedeni cilj ostvariti će se provedbom edukativnih aktivnosti, pregledom primjera dobre praske te kontinuiranom tehničkom podrškom organizatorima volontiranja za uvođenje standarda kvalitete volonterskih programa te provedbu inkluzivnih volonterskih programa. Također, izradom priručnika o menadžmentu volontera, standardima kvalitete volonterskih programa i inkluzivnom volontiranju organizatori volontiranja dobiti će na jednom mjestu alat koji će moći koristiti u svom svakodnevnom radu.

Proračun projekta iznosi 698.915,12 kuna od čega 85% sredstava sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15% Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

www.strukturnifondovi.hr
www.esf.hr