Grad Vukovar, već četvrtu godinu za redom u ljetnim mjesecima organizira besplatne jednodnevne izlete u Bizovačke toplice za umirovljenike s područja grada Vukovara sa 60 i više godina starosne dobi. Za ovu namjenu u Proračunu Grada Vukovara osigurano je 100.000 kuna, a svakog utorka po četiri autobusa krenuti će put Bizovačkih toplica.

Navedeni izleti organizirani su svakoga utorka na dan umirovljenika, počevši od 09. srpnja do 03. rujna 2019. godine, za 200 umirovljenika.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava pokazao je iznimno zadovoljstvo suradnjom s Hrvatskom udrugom umirovljenika i invalida rada grada Vukovara, budući se u ovoj prigodi umirovljenici okupljaju već četvrtu godinu za redom. „Ovaj projekt smo u suradnji s Udrugom osmislili prvenstveno kako bi sadržajno obogatili živote sugrađana treće životne dobi jer nam je jako stalo da imaju što bogatiji društveni život. Siguran sam kako uz ostale sadržaje koje pružamo, odlazak umirovljenika u Bizovačke toplice je iznimno lijep i adekvatan način kako bi našim umirovljenicima uljepšali slobodno vrijeme" rekao je gradonačelnik Penava.

„Kroz godine prakse, zajedno s čelništvom Udruge došli smo do modela koji omogućuje dozu ozbiljnosti te pomoći uz olakšavanje provođenje programa i rasterećenja umirovljenika koji participiraju u iznosu od 10 kuna, dok je ukupna cijena ulaznice 34 kune. Razlika iznosa ide na teret Grada Vukovara. Bizovačke toplice nudi dodatne sadržaje koje mi ovdje nemamo, ponajprije mogućnost korištenja ljekovitih termalnih izvora uz puno drugih sadržaja" zaključio je Penava te istaknuo kako Grad Vukovar nastoji pratiti želje i potrebe svojih umirovljenika.

Predsjednik Hrvatske udruge umirovljenika i invalida rada grada Vukovara u ime svih umirovljenika zahvalio se Gradu Vukovaru na pruženoj mogućnosti odlaska na jednodnevne izlete. „Prošlogodišnja iskustva odlaska u Bizovačke toplice govore nam da se ovdje radi o izvrsnoj praksi. Osim što je zdravstveno korisno, za nas umirovljenike važno je i pitanje druženja" istaknuo je Biro.

Davorka Krajnović - Naletilić, ispred Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo zahvalila je Udruzi i Bizovačkim toplicama na dobroj suradnji te kratko navela sam tijek i proces provođenja jednodnevnih izleta.

Korisnici jednodnevnih izleta umirovljenika u Bizovačke toplice dužni su osobno podnijeti zahtjev u prostorijama Hrvatske udruge umirovljenika i invalida rada Grada Vukovara (vila Fatma) na adresi: 204. vukovarske brigade 6 u Vukovaru uz dokaze koje donose prilikom prvog upisa: dokaz o prebivalištu (preslika osobne iskaznice – samo prilikom prve prijave) i dokaz o mirovini na uvid (potvrda Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Područna služba Vukovar i/ili poslovne banke u kojoj primaju mirovinu i/ili presliku rješenja o priznavanju mirovine primjenom međunarodnog ugovora).

Prijevoz u Bizovačke toplice organiziran je na slijedeći način:
• polazak iz centra Sotina u 08:30 h,
• polazak s autobusnog kolodvora u Vukovaru je u 09:00 h te
• polazak s autobusnog kolodvora iz Borova naselja (kod Radničkog doma) u 09:15 h.
• Povratak s izleta u Bizovačkim toplicama je u 18:00 h.

Zahtjev za jednodnevni izlet u Bizovačke toplice može se podnijeti svakim radnim danom od 09.00 h do 12.00 h za jedan navedeni izlet. Za svaki daljnji navedeni izlet mora se podnositi zahtjev.