Smotra Klapa Zadarske županije održana je u Hrvatskom Domu Vukovar. Smotru već tradicionalno, petu godinu za redom Zadarska županija zajedno s Udrugom zadarskih klapa daruje stanovnicima Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije povodom Dana grada Vukovara, koji se obilježava 03. svibnja i Županijskih dana Zadarske županije.

Na darovanom koncertu zahvalu za ovakav nesvakidašnji događaj uputio je i zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček. „Želim se zahvaliti Zadarskoj županiji na ovoj prekrasnoj uvertiri u obilježavanje Dana Grada. Vi nam pokazujete da grad Vukovar ima jako puno prijatelja i na tome vam od srca hvala" istaknuo je Pavliček.

„Nakon prve godine oduševljenje Vukovaraca je bilo toliko veliko da smo odlučili ponovno dolaziti u uljepšati Vukovarcima njihove dane" rekla je organizatorica Smotre Vlatka Vučić-Marasović.

Publiku je ove godine oduševilo pet klapa - Arancini iz Zagreba, Klapa Aria iz Starigrada Paklenice, Klapa Koporan iz Poličnika, Klapa Puntadura iz Vira i Klapa Školji s otoka Pašman.

Prije Smotre klapa u predvorju Hrvatskog doma otvorena je izložba pod nazivom „Lutke i scenografija Kazališta lutaka Zadar".

Foto: www.hrv.hr