Krajem travnja svake godine, u centru Vukovara, održava se Festival cvijeća koji okuplja lokalne i regionalne uzgajivače biljaka, cvjećare, aranžere i ostale srodne obrtnike i ljubitelje cvijeća i ukrasnih biljaka.

Festival cvijeća svečano je otvorio zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček. „I ove godine u organizaciji Grada Vukovara i Turističke zajednice grada Vukovara sa ukupno 17 izlagača iz naše i okolnih slavonskih županija kroz 3 dana možemo uživati u šarenilu cvijeća. Pored cvijeća tu su i razni slavonski proizvodi, te vjerujem da na sajmu svaki posjetitelj može pronaći po nešto za sebe" kazao je Pavliček te istaknuo kako je ovo lijep u uvod u ono što slijedi, a to je proslava Dana Grada Vukovara.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić ističe težnju za unaprijeđenjem festivala iz godine u godinu, ali i značajnost ovog festivala za lokalno stanovništvo. „U sklopu festivala organizirani su razni događaji za sve uzraste, pa tako imamo i radionice za naše najmanje na temu sadnje cvijeća i izrade gline" rekla je Sekulić navodeći festival kao nezaobilaznu točku za goste s kruzera koji ovom prilikom mogu ponijeti i neku dodatnu uspomenu s festivala.

Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera i daje jedan potpuno drukčiji, šareniji i topliji izgled centra Vukovara, a ove godine održava se od 26. do 28. travnja u vremenu od 10 do 19 sati.

Foto: Miroslav Šlafhauzer