Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček otvorio je 14. memorijalni turnir u boćanju posvećen zapovjedniku obrane Mitnice, pukovniku Ivici Šoljiću, koji se u subotu održavao na ŠRC Lijeva Bara u organizaciji Boćarskog kluba Mitnica.

Predsjednik Boćarskog kluba Mitnica Ivan Mišević izrazio je ponos što se ovaj turnir već 14 godina održava, a odazivaju mu se boćarski klubovi iz svih dijelova Hrvatske. „S ponosom i tugom se prisjećamo uspomena i onih koji su nas najviše zadužili svojim životima koje su dali za slobodnu Hrvatsku", rekao je Mišević.

Pavliček je ovim putem rekao kako mu je drago da se već niz godina ovaj turnir održava u čast Ivice Šoljića. „Posebice me raduje što turnir okuplja ekipe iz cijele Hrvatske te često i iz Bosne i Hercegovine. Većina boćarskih klubova u Vukovaru prvenstveno okuplja branitelje koji na ovaj način sudjeluju u brojnim društvenim aktivnostima i doprinose razvoju zajednice, a kroz ovaj vid sporta promoviraju istinu o Domovinskom ratu", zaključio je Pavliček.