Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić primili su članove UZOSIO „Golubica" Vukovar kako bi im čestitali na izvanrednim rezultatima ostvarenim na Svjetskim ljetnim igrama specijalne olimpijade 2019. u kategoriji bowling.

Dva tjedna provedena u UAE bila su prepuna doživljaja za korisnike UZOSIO Golubica, od same vožnje avionom, boravka u vrhunskim hotelima, obilazaka znamenitosti, jahanja deva, pa do onog najvažnijeg za sve, sportskih natjecanja i osvojenih rezultata.

Predsjednica UZOSIO „Golubica" istaknula je veliki ponos ostvarenim rezultatima kao i zadovoljstvo, jer među pozamašnim brojem sudionika, upravo korisnici udruge „Golubica" nastavljaju ostvarivati zapažene rezultate. „Članovi „Golubice" od 2009. godine bave se sportom u okviru sportskih radionica poludnevnog boravka. U nazad 2 godine Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odobrilo nam je financiranje trogodišnjeg programa „Možemo i mi" gdje su nam partneri Grad Vukovar, Centar za socijalnu skrb Vukovar i JU Sportski objekti Vukovar. Kroz takav projekt razvijamo sportske vještine, pripremamo korisnike za razna natjecanja, sudjelujemo u istima, a ostvarujemo i izvrsne rezultate", zaključila je Azenić.

Gradonačelnik Penava je čestitavši natjecateljima, trenerima i upravi iskazao veselje i izuzetan ponos ostvarenim rezultatima. „Prigodom ispraćaja ekipe iz Vukovara poželjeli smo im da sve prođe u najboljem redu, da se dobro provedu, a dobar rezultat uvijek je dobrodošao. Sada svjedočimo njihovom povratku sa dvije srebrne medalje u konkurenciji 174 zemalja svijeta, a ta činjenica predstavlja veliku čast za grad Vukovar".

Trener Davor Nemet istaknuo je kako su pripreme za ovakvo natjecanje trajale više od godinu dana, a zahtijevale su svakodnevni trud. „Svaki trening smo započinjali i završavali s osmijehom i to nas je držalo cijelo vrijeme. Imali smo očekivanja, ali kada se za nešto pripremaš, moraš nešto i očekivati. Ostvareni rezultat nam je dokazao kako se trud isplati" rekao je trener i dodao kako je olimpijska medalja najveći rezultat za jednog sportaša i trenera.

Činjenica da su korisnici UZOSIO „Golubica" Vukovar odabrani kao dio nacionalne reprezentacije te pri tome osvojili srebrna odličja i više nego veliki uspjeh. Na natjecanju je sudjelovalo dvoje natjecatelja, u muškoj i ženskoj kategoriji. Provedba programa „MOŽEMO I MI" dovela je korisnike do samog vrha u sportskim natjecanjima te pokazala da doista osobe s intelektualnim oštećenjima mogu postići sve u području sporta!