Drugi Memorijalni ultramaraton „Od velikog do malog Vukovara" krenuo je 22. ožujka od Križa svim žrtvama za slobodnu Hrvatsku u Vukovaru, a završen je 24. ožujka u Sunji.

Riječ je o ultramaratonu koji se održava na inicijativu Udruge rekreativnog trčanja „Nexe team" iz Našica, a u zajedničkoj organizaciji s Udrugom maratonaca „Heroji ne umiru" iz Popovače, Udrugom maratonaca VPŽ „Glasnici istine" te Udrugom hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko – podravske županije.

Simbolika ovakvog ultramaratona je spajanje dva herojska grada, Vukovar i Sunju, koji su do temelja uništeni u Domovinskom ratu, a specifično ime „Od velikog do malog Vukovara" proizlazi iz činjenice da je Sunja nazvana „malim Vukovarom" zbog hrabrosti i ustrajnosti branitelja tijekom Domovinskog rata. Sunja je izdržala četverogodišnje napade i agresiju te dočekala dovršetak rata u cijelosti razorena, poput Vukovara.

Početku memorijalnog ultramaratona nazočila je i zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić pri čemu je zahvalila organizacijskom timu i svim ultramaratonicma na odavanju počasti herojskim gradovima i svim braniteljima Domovinskog rata. „Okupili smo se večeras na simboličnom mjestu da se još jednom prisjetimo svih heroja te na ovaj simboličan način gradimo most između malog i velikog Vukovara. Sunja je, kao i Vukovar, heroj Domovinskog rata, a povezivanje ova dva mjesta predstavlja doprinos tome da od zaborava čuvamo i Domovinski rat i naše branitelje", istaknula je Mujkić te poželjela ultramaratoncima sreću na putu do Sunje.

Pred tridesetak ultramaratonaca bila je dionica dugačka 349 kilometara, a iz Vukovara su ponijeli i svijeću, koja simbolizira mir i prijateljstvo, a koju je upalio član Savjeta za branitelje gradonačelnika grada Vukovara Zlatko Zaoborni. Ultramaratonci su sretno stigli na cilj 24. ožujka.