Već tradicionalno, svake godine Grad Vukovar omogućava građanima i svim posjetiteljima besplatno korištenje gradskog klizališta. Uspješnom suradnjom Grada Vukovara, Javne ustanove „Sportski objekti Vukovar" te stručnjaka za ledene sportove i kineziologa, ove sezone, rad gradskog klizališta je podignut na višu razinu.

Osim što je klizalište bilo sastavni dio Adventa, ove sezone predstavljalo je i središte okupljanja onih koji su željeli naučiti klizati ili poboljšati svoje vještine na ledu.

Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček izrazio je zadovoljstvo što je prethodna sezona uspješno privedena kraju te što je upravo gradsko klizalište postalo mjesto okupljanja naših sugrađana u zimsko doba godine. Istaknuo je kako ga iznimno raduje što je proračunom ponovno omogućeno besplatno korištenje klizališta dodavši „Za ovu sezonu smo utrošili 230.000,00 kuna, od čega je 135.000,00 kuna prikupljeno od naših sponzora." Uz to, dodao je kako su uvedeni noviteti poput besplatne škole klizanja te razne igre na ledu koje su uvelike privukle najmlađe sugrađane učinivši da na taj način zavole ovakvu vrstu sporta.

U suradnji sa stručnjakom, diplomiranim kineziologom i specijalistom za ledene sportove Teom Šteterom, najmlađima je bila osigurana besplatna škola klizanja i razne animacije na klizalištu. „Iznimno sam sretan sa uspostavljenom suradnjom s Gradom Vukovarom u cilju poboljšanja kvalitete rada klizališta i uvođenja novih programa. U besplatnoj školi klizanja su mogli sudjelovati svi zainteresirani građani, a u programima su uglavnom sudjelovala djeca vrtićke i školske dobe te su svi vrtići Grada Vukovara prošli školu klizanja u trajanju od 5 sati." rekao je Šteter.
Otprilike 200 djece vrtićke dobi je naučilo osnove klizanja, a 80 polaznika škole su bila djeca i njihovi roditelji.

„Klizalište kao sastavni dio adventa je imalo izuzetno veliku posjećenost posebno u večernjim satima i satima vikenda te je predstavljalo jedno lijepo mjesto okupljanja, zabave i sporta u Vukovaru ove godine." zaključio je profesor Šteter.

Po pitanju planova za predstojeću sezonu zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić naglasila je „Izuzetno mi je drago što smo već sada, u veljači, počeli razgovarati o planovima za predstojeću sezonu. Proračunom je planirano kupovanje novog klizališta i opreme koja ide uz korištenje klizališta. Budući je postojeće klizalište dotrajalo te imamo čestih problema pri višim temperatura kada klizalište više ne može biti u funkciji, želimo namijenjena sredstva uložiti u novo klizalište. Otvaraju nam se nove mogućnosti i povlačenje sredstava iz EU fondova te se nadamo pozitivnom ishodu."