Povodom Dana Svih svetih i Dušnoga dana izaslanstvo Grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom i predsjednikom Gradskoga vijeća Tomislavom Šotom položilo je vijence i upalilo svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata, podno Spomen obilježja „Ovčara" te na Novom groblju „Dubrava" , Starom katoličkom groblju i grobljima u Sotinu i Lipovači.

Gradonačelnik Penava podsjetio je kako je studeni poseban za sve Vukovarce koji se prisjećaju svojih poginulih i umrlih.

"Već tradicionalno sukladno našoj vjeri, kulturi i tradiciji obilježavamo blagdan Svih svetih i Dušni dan, a sa studenim ulazimo u dane koji donose jednu posebnu težinu u atmosferi grada Vukovara. Unatoč tome, na ovome mjestu pronalazimo mir i spokoj, palimo svijeće i polažemo cvijeće na grobove ili bar kod centralnih križeva za one čije nam je vječno počivalište nepoznato. Moramo uložiti dodatan napor kako bismo u maksimalno mogućoj mjeri otkrili gdje su ta mjesta jer tragamo za još gotovo 300 Vukovaraca. Ovakva mjesta i obilježavanja na centralnim križevima pružaju nam spokoj i bude nadu da će duše poginulih pronaći svoj mir u zagrobnom životu," naglasio je gradonačelnik Penava.

Molitvu za sve ubijene, poginule, i umrle kao i za mir i napredak našega grada i Domovine predvodio je gvardijan i župnik župe svetih Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić.