Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić primila je polaznike 21. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić" koji su Vukovar posjetili u sklopu svojega studijskoga putovanja.

Ratna škola „Ban Josip Jelačić" najviša je vojna škola u kojoj se školuju i osposobljavaju visoki časnici i državni dužnosnici iz Republike Hrvatske i inozemstva za sudjelovanje u procesu donošenja strategijskih odluka u području obrambenih i sigurnosnih poslova na nacionalnoj i međunarodnoj razini.
Ovaj naraštaj Ratne škole ima 13 polaznika, a pored visokih časnika iz Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske, sudjeluju i visoki časnici iz Crne Gore, Makedonije te Bosne i Hercegovine, kao i djelatnik Ministarstva unutarnjih poslova RH.
Polaznici 21. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić" tijekom dvodnevnoga boravka u Vukovaru posjetit će memorijalna mjesta u Vukovaru poput OŽB i bolnice hrvatskih veterana, Trpinjsku cestu, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskoga rata, Ovčaru te brojne druge lokacije.
Zamjenica Mujkić polaznike je upoznala s poviješću grada, govorila je o razvoju gospodarstva i turističke ponude, ali dotaknula se i aktualne problematike grada na Dunavu, pojašnjavajući kako je broj stanovnika gotovo duplo manji u odnosu na prijeratni Vukovar. Također, naglasila je značaj Hrvatske vojske u Vukovaru i izrazila nadu da će polaznike ove ratne škole boravak u gradu heroja dodatno motivirati i inspirirati u daljnjem profesionalnom napredovanju.