Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sudjelovao je na obilježavanju Dana Grada Šibenika i blagdana svetog Mihovila.
Grad Vukovar i Grad Šibenik prije sedam godina formalizirali su svoj prijateljski odnos potpisivanjem povelje o prijateljstvu i suradnji te od tada intenzivno rade na održavanju i produbljenju toga odnosa.
Povodom Dana Grada Šibenika u Hrvatskom narodnom kazalištu održana je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj je gradonačelnik Željko Burić istaknuo da je Šibenik pokazao da zna kako na specifičan i inovativan način upravljati kulturnim i povijesnim nasljeđem, a kamen temeljac razvoja grada, uz stvaranje novog centra visokog obrazovanja, bit će realizacija projekta Batižele.
"Promijenili smo razmišljanje ljudi i stav o Šibeniku, ne samo u gradu već diljem naše zemlje. Prijelomnica je projekt Batižele, prostor gdje je nekad bila crna industrija postat će prostor novog koncepta življenja. Šibenik je preporođeni grad koji hrabro kroči naprijed i koji je sasvim sigurno osigurao svoju budućnost," rekao je gradonačelnik Burić.

Gradonačelnik Penava obišao je šibenski muzej te nazočio koncertu Šibenskog pjevačkog društva Kolo u pratnji simfonijskog puhačkog orkestra HV-a koji se održao na tvrđavi sv. Mihovila.