Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić sudjelovali su na obilježavanju 21. obljetnice osnutka Općine Dugopolje koje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjesnom groblju, a potom je u Domu kulture održana svečana sjednica Općinskog vijeća Dugopolja. Inače, Dugopoljci slave nebeske zaštitnike sv. Mihovila i sv. Jeronima kao zaštitnike svoje općine pa se fešta proteže na dva dana zaredom.
Među brojnim uzvanicima na svečanoj sjenici su bili župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban i zamjeniik župana Luka Brčić, zamjenik gradonačelnika Grada Splita Nino Vela, predsjednica HGK ŽK Mirjana Čagalj, gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac te brojni načelnici ili njihovi zamjenici iz prijateljskih gradova i općina.
Okupljene je uvodno pozdravio Joško Čelan, predsjednik Općinskog vijeća Općine Dugopolje, a potom se okupljenima obratio načelnik Perica Bosančić koji je nabrojio sve učinjeno zadnjih godinu dana.

Gradonačelnik Penava istaknuo je kako je prijateljstvo između Općine Dugopolje i Grada Vukovara formalizirano prije četiri godine potpisivanjem povelje o prijateljstvu i suradnji. „Zadovoljstvo je doći ovdje, i vidjeti vas u Vukovaru. Naša suradnja nije samo jedan dan nego nekoliko dana godišnje. Ostvarujete velik broj projekata i to je fascinantno za tako malu općinu. Upravo se na primjeru gospodarstva vidi koliko se ulaže truda. Ono što mogu kao prijatelj reći je da je lijepo vidjeti tu sinergiju različitih razina vlasti, bilo bi dobro da je u cijeloj Hrvatskoj tako. To je poruka zajedništva koja vas jača i daje vam nadu da možete puno toga napraviti i da niste sami," rekao je gradonačelnik Penava u svome obraćanju čestitajući Dugopoljcima njihov dan i dan njihovih nebeskih zaštitnika.