Uz zvuke zadovoljstva i optimizma, završna konferencija projekta "Čista energija za Vukovar" održana je 22.04.2024. s ciljem sumiranja postignuća, dijeljenja iskustava i planiranja budućih koraka. Ova konferencija označila je kraj jedne važne etape, ali i početak novih mogućnosti za razvoj i unaprjeđenje lokalne zajednice.

Okupili su se ključni dionici projekta, među kojima su bili predstavnici lokalne samouprave, stručnjaci iz područja energetike, predstavnici civilnog društva te građani Vukovara. Atmosfera je bila ispunjena optimizmom i entuzijazmom, jer su rezultati projekta pokazali značajan napredak u ostvarenju ciljeva.

Na konferenciji su kao gosti prisustvovali Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara, gospodin Filip Sušac, Voditelj projekta gospodin Dražen Čulig Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo, Voditelj naftno-rudarskih poslova gospodin Nino Bošnjak, Vukovarska gospodarska zona d.o.o.
Gospodin Čulig je prezentirao sva postignuća na projektu, ističući važnost suradnje svih sudionika u ostvarenju ciljeva projekta. S druge strane, gospodin Bošnjak je objasnio tehničke aspekte i pozadinu provođenja projekta. Zamjenik gradonačelnika, gospodin Sušac, pozdravio je sve prisutne i izrazio zahvalnost na podršci i angažmanu u ostvarenju ovog važnog projekta za lokalnu zajednicu.

U sklopu predstavljanja putem video poziva, prisutne su pozdravili i predstavnici partnera na projektu, naglašavajući važnost međusobne suradnje i sinergije u ostvarenju zajedničkih ciljeva.

Završna konferencija projekta "Čista energija za Vukovar" nije samo označila kraj jednog razdoblja, već je potvrdila predanost svih dionika u stvaranju održive budućnosti za Vukovar. Ovaj događaj predstavlja važan korak naprijed u ostvarivanju ciljeva energetske učinkovitosti i zaštite okoliša, te jamči bolju budućnost za sve građane grada na Dunavu.

Ukupna vrijednost projekta: 259.470,62 € , od čega bespovratna sredstva iznose: 217.330,02 € (83,76 %)
Nositelj projekta: Grad Vukovar, Hrvatska
Projektni partner: EFLA Consulting Engineers, Island
Razdoblje provedba projekta: 13.04.2022.-30.04.2024.

KONTAKT PODACI:
Grad Vukovar, Dr. Franje Tuđmana 1, 32000 Vukovar, Hrvatska, + 385 (0) 32 456 501
www.vukovar.hr, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Miramarska cesta 22, 10 000 Zagreb, Hrvatska
www.mrrfeu.hr, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zajedno za zelenu Europu | www.eeagrants.hr

Projekt “Čista energija za Vukovar” je financiran od Islanda, Lihtenštajna i Norveške kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014. – 2021. uz nacionalno sufinanciranje Republike Hrvatske u okviru Programa „Energija i klimatske promjene”. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Grada Vukovara i ni na koji način se ne može smatrati da odražava stavove Upravitelja Programa „Energija i klimatske promjene“.

footer